![]() |
Przebicie na kablach jak wyżej kolega wspomniał,przebicie fajki ,czujnik stopki też ( zewrzeć dwa przewody dla sprawdzenia).Jeśli jest jakiś system alarmowy z odcięciem - wywalić.
W starej beemce i w TT600 miałem mikropękniecia na cewce zapłonowej. Podczas ulewy robił buuu. Wystarczyło poczekać 10 minut by znów odpalić parę kilometrów jazdy i znów buuu :vis: Wczoraj w deszczu przejechałem całą drogę - 400km :cold: 20 km od domu powiało chłodem i zaczął padać śnieg :vis: |
Cytat:
Jeżeli dekiel ma króciec do odpowietrzania to króciec można zatkać. Ważny jest też stan gumki uszczelniającej przewody. W ten sposób unikniesz zawilgocenia wnętrza pompy Ja na przerobionej pompie zacząłem 3 sezon i nie miałem najmniejszego problemu, a płytkę mam w wersji naprawdę pierwszej o stykach nie wspomnę. |
to chyba pierwsze serie byy pancerne :P mam jedną z poierwszych ktore robiles i o dziwo zadnych problemow:) a czytalem nie raz ze ludzoiskom szwankują
|
Ja na początku miałem tak, że w cięzkim deszczu nie paliła albo paliła ale na jeden garnek, obrotomierz był martwy i gasła po chwili.
Okazało się, że kabel przy wtyczce modułu był przetarty i jak było bardzo wigotno to dostawał zajoba. To pewnie nie to, ale nie zaszkodzi napisać :) |
ha, nikt nie odgadł :) bo niby skąd mógłby wiedzieć.
pamiętacie przeróbkę odpowietrzenia gaźników? przedłużało się ją aby benzyna nie parowała. zrobiłem taką przeróbkę. pech chciał, że wężyk znajdował się w takim miejscu, że cały syf z drogi leciał na niego. ponieważ ma małą średnicę woda i błoto zalepiało go powodując przyduszenie silnika. przewód poprawiony wszystko działa :) dzięki za podpowiedzi ale browara sobie postawię sam :P |
Szkoda ,że nie trafiłem na ten temat bo miałem dokładnie to samo ze dwa lata temu.Męczyłem się na krótkim wypadzie z 50 km i na koniec wyrwałem te wężyki od odpowietrzenia w cholerę i objaw ustąpił.
|
dlatego napisałem. sam się motałem i głowiłem pomimo znajomości afryki na wylot. czasami takie pierdoły zaskakują.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:17. |