Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Suzuki (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=180)
-   -   Hayabusa (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=47455)

lukasz_vip 24.06.2025 10:04

Ta wiata to wygląda jak sanktuarium góralskie :D
Co do Hayki to też same pochlebstwa słyszałem i już nawet 2 sztuki licytowałem :D

Emek 24.06.2025 10:12

Szkoda tylko że wygląda jak dzieło kompletnie odklejonego a przeznaczenie właściwie jest nieznane bo do turizma to dość agresywna pozycja za kierą a do tego z jakimikolwiek kuframi to już totalny oblech więc nie czaję jaka turystyka. Z plecakiem? Tankbagiem?
https://www.hepco-becker.de/media/f7...Minrack_01.jpg

Mirek Swirek 24.06.2025 10:47

Cytat:

Napisał Baza (Post 882225)
Ja tam już się strachliwy na starość robię. Lubie zapierd… ale musi być kontrola trakcji i ABS.
Czy drugi gen Hajki ma te dobrodziejstwa?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Hej, druga generacja ma jedynie ABS i to tylko i wyłącznie od 2010 roku! To nie jest motocykl który ma jechać za kierownika, bo On sobie odkręcić gaz. Cała frajda polega na tym, że to Ty go prowadzisz :)

Do turystyki zakładają kufry i latają, ale dla mnie nie ma to sensu. Po użytkowaniu S1000Xr wiem, że jego wolał bym do turystyki że względu na pozycję i z kuframi wygląda jakoś, ale wygląda i można coś w nie włożyć. W tym przypadku jak się dezaktywuje wszystkie "dobrodziejstwa" a na mapie Dynanic pro można zrobić z niego Juanaka, w sensie żywą maszynę bez ograniczeń, można szybko zweryfikować swoje umiejętności i się osrać hee... Bo ja się leTko osrałrm leTko mówiąc. Bo z elektroniką jedziesz i mówisz sobie... K...wa jestem Bogiem, a bez niej chyba się osrałrm. Podobnie jest z Hayką...

matjas 24.06.2025 14:09

To nie byłem świadom że druga generacja ma ABS. To fajnie.

Gilu 24.06.2025 14:46

Cytat:

Napisał Emek (Post 882255)
Tą wiatę bym wziął. :D

Możesz zamówić

siwy 24.06.2025 15:04

Jeździłem kilka razy. Nie moja bajka. Wgniatanie jaj w zbiornik, głowa zawieszona nad przednim błotnikiem i brak skręcania w zakrętach. Wykonane to jednak bardzo dobrze, silnik petarda. Osiągi, kultura pracy i prowadzenie na wprost super. Kolega mi powiedział że ja po prostu nie umiem takim motocyklem jeździć bo żeby skręcał trzeba odkręcać a nie jak afryką przerzucać sobie z lewej na prawą przy jednostajnej prędkości. Ogólnie zajebisty motocykl którego bym nie chciał :)

Melon 24.06.2025 16:20

Zmienia się półkę, kiera normalna trzy kuferki, kobita i jedzie się w świat. Mialem ZX12 wiem co mówię ale to trza być młodym przynajmniej duchem :D

chomik 24.06.2025 18:40

Miałem CBR 1100XX i to najwygodniejsze moto na jakim jeździłem, podejrzewam, że Hayka to to samo. Oddawanie mocy, dynamika, elastycznść, aerodynamika, zawieszenie i reakcja (a raczej brak) na dziury to była bajka. Jak wsiadłem na AT to się załamałem, ale oczywiście możliwość wjechania "wszędzie" całkowicie wynagrodziła mi braaaaaki na asfalcie w stosunku do CBR.

matjas 24.06.2025 21:47

Xx byłby dla mnie idealny ale chcę abs gdybym miał miec taki pocisk.
Dlatego wlasnie r1100s był taki zajebisty.

Mirek Swirek 24.06.2025 22:31

Cytat:

Napisał chomik (Post 882320)
Miałem CBR 1100XX i to najwygodniejsze moto na jakim jeździłem, podejrzewam, że Hayka to to samo. Oddawanie mocy, dynamika, elastycznść, aerodynamika, zawieszenie i reakcja (a raczej brak) na dziury to była bajka. Jak wsiadłem na AT to się załamałem, ale oczywiście możliwość wjechania "wszędzie" całkowicie wynagrodziła mi braaaaaki na asfalcie w stosunku do CBR.

Chomiku, hej. A ja powiem Ci, że bliźniaczy X11 jest wygodniejszy jeśli chodzi o pozycję, mam na myśli wysokość kierownicy. Reszta to pewnie bliźniaczo z lekka przewaga XX-a.
Pamiętam jak u Tolka przysiadlem się do XX Wojaka Szwejka i mówię sobie, o ja...dole...co jest? Czy ja taki porobiony, czy ten moto ma kiere niżej? I ma... Podobne obserwacje miałem z Hayką i B-kingiem, ten drugi wygodniejszy, wiadomo, jak to mówi Smykałka, zębami trzeba kluczyka się trzymać...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:27.