Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Yamaha (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=255)
-   -   Huberth szuka Moto w Szwecji. (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=44131)

huberth 03.04.2023 21:08

Luz matjas, niepotrzebna frustracja. Wybacz, że ośmieliłem się pytać. Mimo wszystko dziękuję za pomoc.

teddy-boy 03.04.2023 21:15

Jakie miasto? Bo może da radę zaprowadzić ją do kogoś obcykanego i byłoby prościej?

matjas 03.04.2023 21:18

Cytat:

Napisał huberth (Post 813903)
Luz matjas, niepotrzebna frustracja. Wybacz, że ośmieliłem się pytać. Mimo wszystko dziękuję za pomoc.

Nie idź tą drogą, zamiast tego na przykład uzupełnij profil a może jednak spytaj na forum xtz jak Ci nie pasuje info z FAT.

huberth 03.04.2023 21:32

Cytat:

Napisał teddy-boy (Post 813904)
Jakie miasto? Bo może da radę zaprowadzić ją do kogoś obcykanego i byłoby prościej?

Nyköping, Szwecja. Nie mieszkam w Polsce i akurat nie mam żadnego znajomego w okolicy. Do Nyköping mam jakieś 600km, stąd tak dużo pytań i chęć sprawdzenia podstawowych rzeczy po zdjęciach. Może wsiąde w czwartek w pociąg i przejadę się zobaczyć jak wygląda na żywo. Mogę zabrać ją do najbliższego serwisu.

Cytat:

Napisał matjas (Post 813906)
Nie idź tą drogą, zamiast tego na przykład uzupełnij profil a może jednak spytaj na forum xtz jak Ci nie pasuje info z FAT.

Nie za bardzo rozumiem co zmieni dodanie avatara do konta. Przecież podziękowałem grzecznie za udzielone informacje. Miałem wrażenie, że forum działa na zasadzie zadawania pytań ludziom mającym wiedzę i chcącym się nią podzielić z mniej doświadczonymi.

matjas 03.04.2023 21:40

Nie mam nic do dodania w tym temacie ale wątek uważam za rozwojowy :)

Mirek Swirek 03.04.2023 23:19

Hej Huberth, pewnie, że jedź i sobie ją zobacz, zabierz też do serwisu jak masz możliwość. Jak Ci w sercu zagra, to ją bierz, a resztę olej... "Stary grat", będzie miał swoje wady i rzeczy do zrobienia. Gdybym motocykle kupował rozumem, to połowy z tych, które miałem, nigdy nie miał bym w garażu.

Jak nie teraz, to kiedy? Za 10 lat kupisz w lepszym stanie o 10 lat starszą Terese? :dizzy:

Powodzenia :Thumbs_Up:

matjas 04.04.2023 06:33

Nie mieszaj chłopakowi z silnikiem od TDM.

Oryginalny silnik ma mnóstwo zalet i to on stanowi w dużej mierze o charakterze ST.
Z TDM łączy go na pewno skomplikowanie serwisowe plus nie za fajne zasilanie w paliwo i paliwozernosc. Nie chce tu prowadzić dyskusji który silnik lepszy. Dla Ciebie pewnie TDM.

Ostatecznie jak moto tanie i w teren to brać i robić. Każdy taki motocykl będzie wymagał zachodu i pieniędzy

zimny 04.04.2023 07:23

huberth - nie bierz do siebie czasem "szorstkiego" odzewu :o chłopaki starają się pomóc i podpowiedzieć - na mało którym forum jest taki odzew. I tak merytoryczny.

Ja na ST nie znam się kompletnie, poza tym że darzę ją respektem jako konkurentkę niegdysiejszą Afryczki.

Ronin78 04.04.2023 08:00

Cytat:

Napisał matjas (Post 813896)
Silnikowo - pierwsza proba odpalenia na zimno BEZ ssania. Jeśli zapali to gaźniki do roboty generalnej - zestaw naprawczy uszczelek, dysz, iglic. Potem synchro.
Zawory na płytkach

Matjas czy to dotyczy też TDM? Kolega kupił w niedzielę, niby podczas zakupu odpalił na ssaniu, ale na drugi dzień w domu ponoć bez ssania zagadała. Ogólnie bardzo ładna, ale wiadomix nie są to sprzęty młode. Żeby było ciekawiej świece które były wyjęte z motocykla bardziej wyglądały jak po ubogiej mieszance niż zbyt bogatej. Może ktoś coś z dyszami kombinował i są jakieś większe? Wiadomo, że nikt nie ma papierów czarodzieja, żeby zgadywać, ale jest to chyba możliwe...

lukasz_vip 04.04.2023 08:20

Ze zdjęć wygląda OK. Na plus fabryczne malowanie. Do sprawdzenia rama bo lubiły niestety często peknąć w okolicach mocowania silnika przy podnóżkach.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:13.