![]() |
Cytat:
Żebyś tylko nie zapomniał szklanek na weekend :chleje: |
3 Załącznik(ów)
Kończymy zabawę !!
Mimo uszkodzenia jednej fajki wpadły dwie nowe. Uwaga: wymieniamy same fajki. Wykręcamy z przewodu starą, wkręcamy nową. Nie udało mi się wykręcić przewodu HV z cewki zapłonowej, podejrzewam, że jest na stałe. Fajki przed montażem pozbawiłem dolnego kołnierza (patrz zdjęcia). Świeca i fajka wchodzą w stalową (ocynkowaną) rurkę o średnicy wew 20mm. Fajka ma w górnej części średnicę blisko 19mm, a w dolnej części jest kołnierz o średnicy 22mm. Woda wpływa od góry ale nie ma już możliwości wypłynąć otworkiem drenażowym. Rdza potem nie pomaga w usunięciu silikonowej fajki :vis:. Rułę oczywiście czyścimy wewnątrz ale z głową !! Nie chcemy rdzy wewnątrz cylindra i na gwincie świecy. Dla pewności fajki pokryte smarem o którym pisał Cassini. Mam nadzieję, że temat rozwiązany skutecznie. ps Temat wymaga cierpliwości i dokładności. Ostrzegałem :haha2: zdrowia |
Ile masz nalotu w afrze, że płytki musiałeś zmieniać?
|
50kkm
|
Ja jestem przeddzień wazorów na 50tkm ciekawe co tam zastane.
|
Cytat:
|
5 Załącznik(ów)
Załącznik 122568
Załącznik 122569 Załącznik 122570 Załącznik 122571 Załącznik 122572 U mnie też obie fajki spalone. I wjeżdżają stunigowane cr3. |
Pikne kapelutki. Góralskie ;)
Usuń jeszcze ten dolny kołnierz. |
Gdzieś słyszałem, że te fajki w chu... drogie są w ori. Czym je zamienić jak co?
|
NGK cr3
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:12. |