![]() |
W tym sezonie latam na Garmin Montana 650T z Mapami topo Pl EU Azymuta. I tak jak wiele osób pisało ze to nie prowadzi w offie to ja powiem ze na trasie Torun-KrynicaMorska 3/4 drogi po miękkim a w lasach to aż chciałem fotki robić sobie ze znakami droga udostępniona do ruchu a tam piachy jak ta lala.
Wybieram cel-Jazda terenowa-minimalizuj dystans ale ustawiam tak maks 90km żeby nie liczyła trasy 2 min. Prowadzenie po śladzie czy powrót do domu śladem którym się przyjechało działa znakomicie. Olbrzymi ekran który w pełnym słońcu jest bardzo czytelny i nawi cały czas jest ładowana z aktywnego uchwytu. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c91d06e5a2.jpg |
Trochę mnie Naczelny ubawil. W każdej większej wsi jest sklep. Jak nam proste jadło nie pasi to można zapytać pannę za ladą gdzie tu można zjeść, a w sytuacji gdy nas to odpadnie w środku niczego wyjąć z plecaka jakiś susz czy co kto tam lubi.
Nawigacja to nawigacja, ma a zastąpić mapę i czy musi rozwiązywać jakieś inne potrzeby? Pozdr rr |
Cytat:
|
JarekO spróbuj w rękawicach/mokrymi rękami obsłużyć taki fon - Ostatnio pływałem na jachcie, gdzie pod pokładem był komp z dokładnymi mapami, a na pokładzie mieliśmy 60-tkę jako podręczne narzędzie dla sternika - obsługa klawiszami ponad wszystko.
Przyznaje sam swego czasu byłem zwolennikiem działań smyrfon do wszystkiego - "niestety" nawet archaiczne, ale dedykowane rozwiązania robią lepszą robotę w warunkach powiedzmy bardziej wymagających - garminowskiej serii 6X ciężko będzie coś przebić |
Cytat:
|
Cytat:
Co do smyrofonu na moto to mam swoje zdanie i nawet niech kosztuje 1500 a nie 500 to ja go nie chce. Z punktu a do B to Google maps ze słuchawkami. Ale jazda po śladzie tylko garmin. Mapy na pl mam open street i naprawdę uważam ze są git. M |
Podpowie ktoś w którym miejscu jest zapisany obecny ślad? Widzę go w BaseCamp ale nie wiem gdzie jest zapisany żeby się nim podzielić?
|
Zakladka "plik" zapisz jako, czy eksportuj, nie pomne, malo na BC robię.
Ale lepiej chyba najpierw w urządzeniu zapisz pod jakąś nazwą. Potem zwal wszystko przez MS czy w BC |
Dzięki rrolek 👍
Nie jestem jakoś komputerowo zacofany ale oprogramowanie Garmina nie należy do najprzyjaźniejszych. |
Cytat:
Jak jesteś w dziczy i chcesz stacji paliw lub restauracji ze schabowym to wyciągasz smartfon a nie szukasz sklepu i info :D Jak chcesz mieć premium dobrą miescówkę darmową na nocleg to odpalasz park4night :D Jak nie chcesz spać sam w namiocie to odpalasz w telefonie roksa.pl a nie pytasz w sklepie spożywczym o takie rzeczy :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:54. |