![]() |
Cytat:
no to trochę długo, bo manometr z 10 końcówkami można kupić bez problemu z dnia na dzień. ale czujniki rzadko padają więc to dopiero początek zabawy.... później będzie rozbieranie do pompy oleju i całego układu sterowania może jakiś o-ring padł w najlepszym przypadku bo jest tego trochę, zawór regulacji ciśnienia. Po odczekaniu jest ok bo spada temperatura oleju i lepkość rośnie więc ciśnienie także... |
Cytat:
A trzeba było GS-a kupić. Przynajmniej bym zastępczy dostał na czas naprawy. |
Cytat:
Ale nie wiem jakie są procedury... być może muszą czekać na decyzję bo nikt nie pokryje kosztów własnej inicjatywy... roboty na kilka godz. (sama weryfikacja) |
Romeo GS mojego szefa wylądował właśnie na wymianie wadliwego quickshiftera i wszystkich szprych w obydwu kołach - akcja. Skut zastępczy dostał ale nie wiem czy całkiem za free.
Współczuje sytuacji :( |
Zmieniłem Paliwo i wszystko jest TIP-TOP, widocznie na Orlenie wodę dolewają.Na Shell-u wszystko cacy, widocznie silnik jest bardzo czuły.Kolejna Sprawa Serwisów Autoryzowanych, kurczę zamiast wysłać ekipę na Szkolenia z Naprawy Danego modelu to przyuczają,Nadal Naprawy wyglądają jak w Latach PRL-u Młotek i Śrubokręt.Książki serwisowej nie czytali bo po Angielsku,Brak słów
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W Pamirze bioetanolu nie dajo... Widocznie takie efekty EFECTY... ;)
EDIT: Bioetanol Artykuł nt. biokomponentów: https://www.scigacz.pl/Etanol,niszcz...wie,23224.html |
do benzyny nie bioestry, tylko alkohol raczej. i to nie ma wpływu na pracę silnika, tylko coś tam potrafi rozpuścić/rozszczelnić.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:07. |