![]() |
Daj namiary na ten hipsterski camping :)
|
7 Załącznik(ów)
Jak temat żyje, to mogę opisać w skrócie trasę mojego przelotu przez Kosowo od serbskiego Novi Pazar. Choć droga Nr 22 to asfalt, to jest dobrze: jest bardzo kręty i widokowy.
Załącznik 72479 Dalej drogą wzdłuż Jeziora Gazivoda i gdzieś tak w połowie jest maleńkie przejście graniczne Serbia- Kosowo. Tuż za jeziorem, w pierwszym miasteczku Zubin Potok, polecam skręcić w drogę 221 w kierunku Istog. Nie ma żadnego oznaczenia gdzie skręcić, trzeba pytać. Ja już wiem, że za mostkiem Załącznik 72480 Załącznik 72481 Pierwszy kilometr to masakryczne dziury, potem kawałek świeżutkiego, wąskiego asfaltu i wreszcie ze 20km porządnej, krętej drogi przez góry. Mnie się podobało Załącznik 72482 W Pec warto przejechać Rogovą Klisurę i wykąpać się w spienionej Bystrzycy. Załącznik 72483 Załącznik 72484 Góry w Kosowie są na północy i południu, więc szybki przelot do Prizren Załącznik 72485 i nocleg na przełęczy Prevale w kier. Macedonii |
Mieszksz tam bo coś przerwałeś?Dawaj więcej może pojadę.:D
Na Kosowo trza wykupić dodatkowe ubezpieczenie? |
Tak, ubezpieczenie podobno na granicy można kupić.
|
Czy można tam na dziko z namiocikiem się rozbijać?
|
Można.
|
Cytat:
|
Podobno od pojazdu.
|
1 Załącznik(ów)
Za motocykl. Pani w okienku powiedziała 15, ale pogranicznik, z którym wcześniej gawędziliśmy poprawił ją mówiąc, że 10 euro wystarczy.
Cytat:
takie noclegi to poezja Załącznik 78849 |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:46. |