![]() |
Na tylnej tarczy zrobiłem 61tyskm (Lucas) , przednią wymieniłem przy blisko 200tyskm mając sporo poniżej min grubości. Mam podstawy twierdzić że nie była wcześniej wymieniana.
W 07 masz dwie to i wolniej się zużywają w stosunku do 03 przy zbliżonym stylu jazdy. Nie ma szans zużyć ich przez 50tyskm jeśli nie nastąpiła jakaś szczególna sytuacja jak skrzywienie mechaniczne , ciągła jazda z blokującymi hamulcami , bardzo twarde klocki , ciągła eksploatacja w błocie , agresywna jazda z częstym hamowaniem , ..... Zakładam że nikt normalny nie doprowadza do szczególnych sytuacji , ale bywa różnie. Porównanie do wałka do tarcz nie ma sensu , ja mam ponad 200tyskm a wałek ciągle w idealnym stanie. Także omawiana 07 może mieć i 50+przyśpieszone zużycie tarcz i 150tyskm+ dobry egzemplarz wałka ze spokojną jazdą i wymienione tarcze. Może coś zasugeruje ciśnienie w cylindrach jak i wiele innych wyszukanych pomysłów na ustalenie prawdziwości przebiegu. Jednakże odpowiedz sobie na podstawowe pytanie " po co i w jakim celu prowadzić takie dochodzenie" . Jeśli sprzęt działa i jeździ dobrze to się go nie czepiać tylko w drogę. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:57. |