![]() |
Jest pod klemy podlonczony. Raczej dobrze pokazuje bo swiatla tez tak pulsuja jakby gdzies
Dobreggo styku nie bylo. Co sprawdzić? Qrwaskurat taraz a w domu wsxystko bylo ok. |
Jedź, jak nie przeładowuje to niebezpieczeństwa nie ma... najwyżej szukaj prostownika co jakiś czas ;)
Wszystkie kable pomcaj, wszystkie masy ( na aku, na silniku, na ramie, na styczniku rozrusznika) pomacaj żółte kable, jak masz kostkę rozepniij na żółtych kablach i zobacz co w środku. |
Z Albanii wróciłem na posypanym reglu. Spokojnie dasz radę. Ja kupiłem tourmaxa. Jest ok.
|
Miałem tak samo jak ty ostatnio. Podniosłem kanapę i przeczyściłem klemy papierem ściernym, porządnie jeszcze raz wszystko skręciłem i wróciło do normy. Napięcie już nie skacze.
|
Zolte kable mam zalutowane,ale pomogło podokręcanie klem
Poczyszczenie bezpieczników. Poruszanie bezpiecznikami ,kostkami - wszystko ok A zrobilem po tym juz z 6oo km. Dzieki. |
Pamiętam swój pierwszy raz...
Też miałem podobne objawy - przygasające światła w czasie jazdy. Nie miałem jeszcze woltomierza, ale wiedziałem, że napięcie wariuje. Już byłem niemalże pewien, że to regulator oddaje ducha. Po solidnym dokręceniu klem, wszystko powróciło do normy! Niemniej jednak zainstalowałem woltomierz, aby dokładniej mieć oko na sytuację prądową. Od tamtej pory klemy sprawdzam profilaktycznie ze dwa razy w sezonie. :) |
Nie zakładam nowego tematu bo pytanie o regulator:
A wec czy regulator musi byc przykręczony do ramy?, nie bardzo mam go gdzie przykręcic i chce go zamontowac na trytytki, i nie wiem czy nie musi byc na sztywno bo potrzebuje masy?? |
Cytat:
|
Cytat:
Dzieki, :Thumbs_Up: |
Nie widziałem reglera od japońca który brał czy oddawał masę przez obudowę.
Zawsze widziałem przewód z oczkiem lub przewody w kostce. Jednak przykręcenie do ramy znacznie poprawia oddawanie ciepła , widziałem reglery przykręcone do kawałka blachy alu i później do plastiku (rozwiązanie stosowane we włoszczyźnie). |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:51. |