![]() |
Mariusz, faktycznie Grecja taka droga???
Moje dziewczyny chciały za rok tam pojechać, ale jak czytam te kilka słów od Ciebie, to chyba trzeba będzie inny kierunek wymy¶lić. My siedzimy w Czarnogórze (rodzinnie) i jest tutaj jeszcze spoko z cenami, choć i tak podrożało jedzenie w porównaniu z poprzednim rokiem. Napisz co¶ więcej o tej Grecji. |
W porównaniu z innymi krajami Halhidiki (chyba tak się to pisalo) oraz ten rejon w stronę Turcji którego nazwy nie pamiętam sa strasznie drogie w porównaniu z innymi krajami.
Za paliwo na jakiej¶ stacji placilem nawet 1.8€, za noclegi na campingu najmniej zapłaciłem 20€ za 2x osoby namiot i moto. Na Halhidikach 24€, w porównaniu z Chorwacj± okolo 10€ czy Bułgari± okolo 4€ jest tam mega drogo. W Czarnogórze udalo się zostac porwanym do noclegu za chyba 30€ za 2noce nad samym morzem w Ulczynie w normalnym mieszkaniu. Osobi¶cie dla imprezowiczów polecam najbardziej Bułgarię a dla rodzin albo wypoczynku Chorwację, ceny spoko, najcieplejsze morze i dla osób nie znaj±cych ang. Latwo sie dogadać :) Do Grecji juz raczej nie wrócę chyba ze samolotem do hotelu Cen jedzenia nie pamiętam ale wiem ze również byla różnica w cenie, bo kupowalem tylko w wielkich sieciowych sklepach. Zwłaszcza ze głównie w nich mozna karta płacić. Nawet na autostradzie nie mogłem za paliwo płacić w euro, o tankowaniu musialem my¶leć juz w połowie baku. |
Te dziwne € przy numerkach to euro
Nie wiem czy tylko na telefonie mi tak pokazuje :) Ahh w Grecji moge doradzić Krete samolotem, mozna znalezc za 1200zl jakies wycieczki, ja 3 lata temu polecialem i wypozyczylem skuter 125 na wyspie i ja prawie cał± Zwiedziłem, koszt to chyba 75 euro za 6 dni, oczywi¶cie mozna gs1200 wypożyczyć ale wtedy 75 euro to cena za dzień :) A na Krecie jest co zwiedzać, zabrakło nam juz dni :) Jak kogo¶ to faktycznie interesuje to polecam prv. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:20. |