![]() |
Raczej nie robię statku kosmicznego tylko po prostu wzbogacam swoją wiedzę :)
Jak słyszę "luz" to myślę 2mm. A takiego technologicznego luzu bym raczej nie chciał :) Rozumiem, że nie ma znaczenia, więc jako zapas będą idealne :) Dyskusji nie zamykam i zapraszam do dzielenia się wiedzą i doświadczeniem :D @Puszek, a kółka to mam typowe :D :) |
Lozyska c3 sa stosowane w alternatorarch samochodowych. Ja jestem wlascicelem warsztatu rozruszniki-alternatory. Oczewiscie mam takie lozyska.
Juz minelo ponad rok czasu, z dnia zalozenia. Zrobilem na nich Gruzja )))) Wzystko ok, zadnych objaw nieprawidlowej pracy lozysk. Chociaz, te 10-15 tys, to nie tak duzo. |
ja kupiłem markowe SKF i co? i kuj. w zabieraku nie wytrzymalo nawet dwóch sezonów.
|
Mi rzadko komplet z tyłu wytrzymuje sezon. Szymon, Sprawdź warunki działa tych łozysk u siebie. Osiowość piasty, zabeiraka, jakość uszczelnień. Wymiary również... zdarzasię, że tulejka w piaście jest wyrobiona i łożyska są zbyt mocno ściśnięte... Piszesz "w zabeiraku, to w sumie nie tulejka w piascie tylko ta pomiędzy łożyskami mała.
|
Czegoś tu nie rozumiem. Nigdy nie miałem problemów z łożyskami. W różnych motocyklach.
Można by powiedzieć, że delikatniej je eksploatuję ale to nie do końca prawda. Rozumiem, wymienić łożyska po dwóch, trzech latach. Ale żeby był problem z jednym sezonem? Może na żywotność łożysk wpływa ogólny stan piasty? Może dokręcane są nieodpowiednio (np tuleje dystansowe zmieniły wymiar)? |
To wyżej napisałęm :) zawsze padało mi łożysko bo coś się @#$%$#ło :) to tulejka w paście za krótka się zrobiła (nie ma nowego motoyckla ;)) to właśnei ta tulejka z pomiędzy zabieraka a apiasty, to tulejki dystansowe się wybrały i trzeba było zrobić nowe. a to łozyska jakieś tanie tylko były. różne przypadłości... a to oring z zabieraka się sklapciał i woda chlupotała w środku przez 3 miesiące... wiesz... afryki się nie psują;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:51. |