Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Tydzień na Białorusi, czyli jak zgubić 10 osób na jednym wyjeździe [czerwiec 2019] (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35277)

tyran 23.07.2019 22:24

Czyta się i wszystko pięknie widać!

matjas 23.07.2019 22:54

Cytat:

Napisał jagna (Post 645011)
Sprawdzam na wszystkich możliwych urządzeniach i wszędzie widzę.

Przepraszam - coś z wuduwifi było nieok i chyba nie ładowały się foty.
Pobite gary :)

ATomek 23.07.2019 23:15

5 Załącznik(ów)
Ja też jak byłem młody, to byłem Murzynem więc wpisuję się w ciąg tej Jagnięcej opowieści.

Siedzę sobie w domu Czesława wygodnie, pan Włodzimierz snuje swój wątek, drzwi się otwierają i wchodzi dwójka motocyklistów. Ale takich twardzieli, znaczy w zbrojach, a giemby milutkie i takie do siebie podobne...miłe i na dodatek znajome! Potrzeba mi było trzech sekund (za co Jagnę przepraszam, że AŻ trzech), żeby przypomnieć sobie kto i skąd... No, Rafa to poznałem po Jagnie :D
Ależ to miłe uczucie! Myślałem, żeby zaczekać, sprawdzić, czy jestem rozpoznawalny, ale usta wyprzedziły!
Z mojej strony stołu to wyglądało tak:

Załącznik 89454

Który to ten Czesław?

Załącznik 89455

Załącznik 89456

Załącznik 89457

I ja się cieszę, że chłopaki dali się namówić, by zagrać. Zawsze myślałem o muzyce na żywo w takim miejscu. To pasjonaci. Muzyka Niemena na życiu każdego z nich odcisnęła swoje piętno i jadąc tu też realizowali swoje marzenia. Może kiedyś będzie ich cała grupa i koncert w kościele, gdzie akompaniamentem będzie muzyka starych organów, na których grał i Czesław. Od lat trzymam ich za słowo...
Muzyka pod drzewem, bez wzmacniaczy i mikrofonów też ma swój pierwotny, wielki urok.
Może jaki czarnuch podrzuci jakie nagranie?

Jagna i Raf. Było bardzo miło was tam spotkać. Dzięki takim przypadkom miejsca zapadają mocniej w pamięci a i jest o czym dziatkom opowiadać..

Załącznik 89458

Jak rozstawaliśmy się, powiedziałem, że będziemy jechać w przeciwne strony, ale moja ekipa ustaliła, że jednak podjedziemy obejrzeć dworek w niedalekiej okolicy. Był po drodze ten sam bród i szuter i kiedy staliśmy wśród drzew dworskiego, starego parku usłyszałem warkot wścieklaka. Pomyślałem, że to Ty przejechałaś i wyszedłem na drogę czekając Rafa. Jakie było moje zdziwienie, kiedy zza zakrętu, pełnym gazem wypadły dwa złe!
Po zatrzymaniu patrze, a tu pan Chemik- ojciec całego białoruskiego zamieszania wraz z bratem!
Dopiero z Twojej relacji dowiaduję się, że byliście w jednej ekipie.
Świat się znowu skurczył!
I tak oto niechcący wziąłem udział w poszukiwaniu zaginionych Murzyniątek!

bukowski 24.07.2019 00:53

tymczasem na forum BMW
"że co, że ja nie wyrwe? trzymaj kota i patrz! Zasuwam, rozumiesz, do panny i oferuje kompresorek. jak tylko popatrzyła na moje kufry, już była moja"

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Tank 24.07.2019 06:19

Cytat:

Napisał bukowski (Post 645026)
tymczasem na forum BMW
"że co, że ja nie wyrwe? trzymaj kota i patrz! Zasuwam, rozumiesz, do panny i oferuje kompresorek. jak tylko popatrzyła na moje kufry, już była moja"

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Albo wersja alternatywna:
"Pomglem motocyklistce, dzieki temu FAT ma z czego drżeć łacha.". 😁

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

dawid8210 24.07.2019 08:12

Chłopaki, nie macie gdzie sie gryźć?
...

muszel72 24.07.2019 08:30

Radiolog, obudź się bo tu się panoszą:haha2::haha2::haha2:

jagna 24.07.2019 09:27

Cytat:

Napisał bukowski (Post 645026)
tymczasem na forum BMW
"że co, że ja nie wyrwę? trzymaj kota i patrz! Zasuwam, rozumiesz, do panny i oferuje kompresorek. jak tylko popatrzyła na moje kufry, już była moja"

You made my day :D

PS. Proszę pamiętać, że w naszym garażu stoją dwie maszyny ze znaczkiem śmigła ;)

Zet Johny 24.07.2019 09:35

Cytat:

Napisał jagna (Post 645057)
You made my day :D

PS. Proszę pamiętać, że w naszym garażu stoją dwie maszyny ze znaczkiem śmigła ;)

I jeden z nich dla zmylenia przeciwnika w kolorze orange :D

jagna 26.07.2019 13:10

Cytat:

Napisał Zet Johny (Post 645058)
I jeden z nich dla zmylenia przeciwnika w kolorze orange :D

Ano tak, BMW musi ratować honor garażu, skoro w KTMie już prawie nic pomarańczowego nie ma :

https://lh3.googleusercontent.com/jd...=w1374-h915-no

Mniej więcej raz na tydzień przeprowadzamy z Rafem taką rozmowę:

Jagna: zdjąłbyś ten bak w końcu, po co Ci zasięg na pół tysiąca km...
Raf: Ale on tak rasowo wygląda!
Jagna: Ale jest okropnie brzydki!
Raf: Ty się nie znasz, jest piękny!

Takie tam ;)

Oczywiście bak w mojej DR jest równie brzydki, no ale oryginalny to jakiś śmieszny jest jeśli chodzi o zasięg, więc jestem usprawiedliwiona ;)

Novy, Teddy, co słychać na Mazurach??

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:00.