Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Manetki Oxford i inne - opinie różne (negatywne też) (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=713)

MuSStaFFa 11.11.2010 19:14

po pierwsze.. przyklej sobie to na zywice..albo od razu przyspawaj.... to jak ci sie zepsuja.. to se odspawasz..albo wyslesz do reklamacji z cala kierownica.. hehe... a co do zywicy to podobny efekt... jakos kleilem na butapren wszystkie manetki.... i nigdy nie bylo z niczym problemu.... ale nie mam zamiaru cie przekonywac.... jak przyspawasz to sie pochwal.. na pewno nic nie pusci... a jezeli chodzi o wersje sport.. to .. hmm... sa sport przez pl roku.. moze rok...... potem te twoje ostre mini ząbki.. na manetce sie swietnie wycieraja.... ....

i co ty wiesz o Virago.... heh...

majki 11.11.2010 21:05

Poprzednie Saito przykleiłem na klej Dragon guma-metal. Jak je chciałem zmienić po 1,5roku to nie dałem rady ich zdjąć bez rozcinania. :/ Za to nowe Oxfordy założyłem na wcisk na resztki starego kleju na kierze i rolgazie. Nic się nie obraca, nie odkleja, a jechałem już na max grzaniu. I podejrzewam, że przy wymianie przy użyciu odpowiedniej siły dam radę je ściągnąć. ;)

MuSStaFFa 11.11.2010 21:09

przy sciaganiu.... dobrze jest wcisnac pod manetke dysze ze sprezonym powietrzem i manetka sam schodzi jak po masle :-)

majki 11.11.2010 21:11

Pod grzaną manetkę ciężko jest wcisnąć igłę od strzykawki, a co dopiero dyszę? Przeca one są twarde.

matjas 12.11.2010 08:24

Cytat:

Napisał MuSStaFFa (Post 143263)
potem te twoje ostre mini ząbki.. na manetce sie swietnie wycieraja.... ....

i co ty wiesz o Virago....

jak się wytrą to wyrzucę te manetki i kupię nowe, na pewno nie stanie się to prędko bo póki co, po roku, nic się nie wytarło a w terenie i deszczu rękę trzyma tak jak trzeba.

co do zdejmowania manetki przez nadmuchanie do kiery to owszem - prawdą jest to w przypadku kiedy manetki są pełne na końcu kiery i może się pod nimi zrobić poduszka powietrzna ale ... nie przeceniałbym tej metody. we wszystkich nowych/niemal nowych sprzętach fabryczne manetki są nawulkanizowane na rollgaz. najlepszą metodą jest niestety nóż do tapet.

a Virago? noooo ... taka taczka?

matjas

Lepi 12.11.2010 08:33

Coś mi się kołacze po głowie ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie o tym pisałem/czytałem.
Mo ktoś doświadczenia z wkładami grzewczymi wkładanymi do kierownicy? Manetki grzane są jak dla mnie za grube i w teren się nie nadają.

mad.dog 12.11.2010 10:03

Cytat:

Napisał Lepi (Post 143342)
Coś mi się kołacze po głowie ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie o tym pisałem/czytałem.
Mo ktoś doświadczenia z wkładami grzewczymi wkładanymi do kierownicy? Manetki grzane są jak dla mnie za grube i w teren się nie nadają.

Patent Naczelnego i żarówki G4?:smoking:

MuSStaFFa 12.11.2010 10:58

Cytat:

Napisał matjas (Post 143338)
jak się wytrą to wyrzucę te manetki i kupię nowe, na pewno nie stanie się to prędko bo póki co, po roku, nic się nie wytarło a w terenie i deszczu rękę trzyma tak jak trzeba.

co do zdejmowania manetki przez nadmuchanie do kiery to owszem - prawdą jest to w przypadku kiedy manetki są pełne na końcu kiery i może się pod nimi zrobić poduszka powietrzna ale ... nie przeceniałbym tej metody. we wszystkich nowych/niemal nowych sprzętach fabryczne manetki są nawulkanizowane na rollgaz. najlepszą metodą jest niestety nóż do tapet.

a Virago? noooo ... taka taczka?

matjas

widzę że jesteś funboy`em AT i nie ma co z tobą dyskutować... ale z pewnością ta virago taczka .. objedzie cie na ulicy jak śmietnik....

ps.. przyspawaj.... będzie najlepiej... :-)

Lepi 12.11.2010 11:01

jesienna agresja się ujawnia... :(

MuSStaFFa 12.11.2010 11:10

Ja tylko chciałem bronić Tych którzy używają więcej niż jednego motocykla i nie tylko AT... są różne style i motocykle różnego przeznaczenia.. ale chyba nie muszę tego tu wszystkim tłumaczyć, bo raczej wszyscy to wiedzą z pewnymi wyjątkami...:dizzy:

ps. ja w tym temacie skończyłem już dyskusje...:umowa:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:31.