Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Tylnego amora propozycja (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7505)

bliźniak 19.11.2012 19:59

Ok, obejrzłałem - syf i malaria, nawet go gość nie obstukał z błota za bardzo - nie lubię takich ludzi :( Po za tym pierścienie już prawie bez rowków - regulacja wstępnego napięcia nie dość, że n-razy była robiona to chyab kowadłem - miałem zrobić fotę, ale nawet aparat nie chciał na to patrzeć...
W między czasie napatoczył się kolega Rambo z nwoym pomysłem - i w ten oto sposób stanęło na WP. Co z tego wyjdzie okaże się na dniach.

Boski-Kolasek 19.11.2012 22:17

Czyli co? Ramboszczak jezdzi na WP SMie?

rambo 19.11.2012 22:28

Aktualnie go regeneruje, kumpel się tym zajmuje i daje gwarancje

Boski-Kolasek 21.11.2012 03:13

A ja ze sprezyna sie bujam, zamowilem w 24mx to mi jakas krotka wyslali a nie 59-260 i teraz znowu szukam w Uk bo tutaj nie bardzo....

bliźniak 25.11.2012 03:16

Poczyniłem zmiany następujące: progresywne spiralki na przodku, a z tyłu cały amor WP od Rambo :Thumbs_Up: :bow: - miało być pięknie, a wyszło jeszcze lepiej... Rambo - płynny balsam masz u mnie w dużych ilościach :D
Moto się utwardziło i jest nieco wyższe (+4cm) Zrobiłem jedynie oblot w okół dzielnicy, bo brak tylnego hampla mnie nieco zniechęcił do dalszych wypadów. Pompa przyszła dzisiaj, ale już nie będę miał jej czasu zmontować w tym tygodniu, więc dokończenie dzieła zostawiam na następny raz. Wrażenia, ze względu na przejechane 20 km, nikłe - na pewno jest twardawiej, ale to tylko świadczy na plus - do tej poty było mi raczej za miętko ;). Jak już ją gdzieś po krzkach przeciągnę i będę miał pełniejszy obraz - wrzucę co myślę. Pozdr!

Rychu72 25.11.2012 12:44

Nóżki nie dyndają w powietrzu? :D
Upierdliwe jak chcesz pomanewrować.

lukasz_vip 25.11.2012 12:47

Mnie zastanawia jedno czy amor i przedni zawias od LC4 LSE nie byłby idealny. LSE to była odmiana o niższym zawieszeniu produkowana dla ludzi, dla których normalne LC4 były za wysokie i za mocne. LSE miało przednie koło 18 cali.

Boski-Kolasek 28.11.2012 00:13

Cytat:

Napisał bliźniak (Post 272946)
Poczyniłem zmiany następujące: progresywne spiralki na przodku, a z tyłu cały amor WP od Rambo :Thumbs_Up: :bow: - miało być pięknie, a wyszło jeszcze lepiej... Rambo - płynny balsam masz u mnie w dużych ilościach :D
Moto się utwardziło i jest nieco wyższe (+4cm) Zrobiłem jedynie oblot w okół dzielnicy, bo brak tylnego hampla mnie nieco zniechęcił do dalszych wypadów. Pompa przyszła dzisiaj, ale już nie będę miał jej czasu zmontować w tym tygodniu, więc dokończenie dzieła zostawiam na następny raz. Wrażenia, ze względu na przejechane 20 km, nikłe - na pewno jest twardawiej, ale to tylko świadczy na plus - do tej poty było mi raczej za miętko ;). Jak już ją gdzieś po krzkach przeciągnę i będę miał pełniejszy obraz - wrzucę co myślę. Pozdr!

No i jakie jest ten amor z czego dokladnie?

rambo 28.11.2012 02:13

Z 640 LC4 Enduro, skrócony do 390 mm.

Boski-Kolasek 28.11.2012 21:18

Amor

Cytat:

Napisał rambo (Post 273753)
Z 640 LC4 Enduro, skrócony do 390 mm.

Skrócone z serwisie? Tłok skrócony?
Jaka sprężynę założyłeś?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:25.