![]() |
może/na pewno romantyzuję to jak było kiedyś. 20-25 lat temu. na WL/a/c trzeba masę pieniędzy i na pewno nie jest to zabawa dla kogoś takiego jak ja więc podkreślam - żartowałem.
dla mnie motocykl każdy, w tym moje HD ma JEŹDZIĆ. funkcja nad formą - nie sądzę aby dolniak zapewnił mi bezproblemowy wyjazd raz/dwa razy do roku na dwa tygodnie bez martwienia się czy wrócę. pewnie można - nie będę się kłócił ale też nie sprawdzał nie będę. |
1 Załącznik(ów)
Jak ktoś lubi HD oraz skótery i nie może się zdecydować:)
|
Cytat:
|
W Bydgoszczy zaczął się zlot harleya.
Przez moją wioskę od wczoraj leci trazytem sporo motorów z DE. |
Koleżka poleciał, też miałem ochotę
|
1 Załącznik(ów)
A ja do soboty relaksujace plum plum po CZ.
Pani w trafice zrobiła kawę. Jaram, pije przy jedynym stoliku obok wejścia. Wychodzi za chwilę i przynosi dwa darmowe małe Knopersy: mate tu k tu kavu:) Lubię Czechy. M |
No tak blisko a całkiem inny świat i większość ludzi . Już kilku znajomków kupiło blisko domy .
|
Uwielbiam Czechy. Niestety ale no- ci starsi pamiętają że Polska była ch kiedyś najechała, nie lubią za bardzo Polaków.
Dla nich w kawałach jesteśmy leniwi i bogobojni. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
hehehehe :D bo jesteśmy bogobojni. mój najlepszy Czech dzwoni do mnie czasami mówiąc 'tu twój pogański przyjaciel' :D mnie póki co nie spotkało nic złego ze strony Czechów może troszkę też dlatego że mówię łamanym Czeskim i staram się jednak jakkolwiek ale komunikować się w ich języku - to zawsze jest doceniane i szybko topi pierwsze lody. chwalą ale wiem, że to z uprzejmości.
dzisiaj robota ale w sobotę powrót - niestety sytuacja baryczna na powrocie może być nieco gorsza niż na przyjeździe. co do tematu wątku to trochę ostatnio poklęczałem przed HD i ogólnie od kiedy go mam to sporo razy byłem prewencyjnie w silniku. wymieniłem liftery na Feulinga, wymieniłem łożysko wałka rozrządu ale niestety wałek już zaczynał być żarty przez stare łożysko... kupiłem więc wałek Andrewsa EV13 - podbija moment na niskich i średnich obrotach - okazało się po złożeniu, że rozrząd wyje bo koło zębate wałka jest za duże /selekcja standardowa nie spasowała do mojego silnika - to się niestety zdarza/ więc znowu trzeba było wejść na salony wyjąc wałek i przekuć na prasie koła zębate. po złożeniu z tym ostrzejszym wałkiem wciąż walczę z postukiwaniem rozrządu :D tzw tropienie świerszcza trwa - dzięki temu już byłem w silniku wszędzie i mam wrażenie, że kupiłem fajną acz zastaną sztukę niemniej silnik super czysty wewnątrz, książkowe ciśnienie oleju, zero luzów na klawiaturze i sprężanie 10.8 i 11bar - pali od strzała na zimno czy ciepło i na te 2500km co już zrobiłem nie zauważyłem aby miał apetyt na olej choć po 50kkm cylindry już świecą się jak psu jaja ale póki nie zacznie brać oleju nic z tym nie robię. obśmiewana przez znafcuf skrzynia zalana 75/140 + Liquimoly jako czynię w moich bawariach chodzi jak masełko. jedyne do czego w dłuższej jeździe mam pewne zastrzeżenia to sprzęgło wymaga naprawdę silnej ręki. nie odczuwa się tego przez pierwsze trzy godziny ale przytrzymanie później dźwigni na światłach okazuje się pewnym wyzwaniem - nie niewykonalnym ale wymaga skupienia uwagi. w panheadzie jest taki mechaniczny wzmacniacz kierowcy :D MOUSETRAP - myślę czy zimą nie zrobić sobie takiego czegoś - tam działa rewelacyjnie. bez tego sprzęgło jest niemal nie do uciągnięcia ręką - to zasługa przejścia z nożnego sprzęgła na nożne. ogólnie po zmianie siodła na wyższe i bliższe kiery oraz dodaniu niższej kierownicy motocykl bardzo się zmienił na korzyść i po 6h jazdy wczoraj z lekka jeno pobolewała mało zahartowana dalszymi trasami w tym sezonie rzyć. powątpiewałem w sens zakładania chłodnicy oleju do pierwszych ciepłych dni. okazało się jednak, że termostat się już otwiera i chłodnica jest gorąca. będzie to wspaniały dodatek do tego silnika. chłodnica jest oczywiście z BMW :D :D :D no i narazie jest zadowolenie. BMKi stoją HD jeździ - pali do 6l i nie cieknie znikąd. taki on. |
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:19. |