![]()  | 

Honda CRF1100 - 2020?? 

Jakiś czas temu właśnie zastosowałem  sposób Bukowskiego i jestem happy do bólu . 
	Ciągniecie za set pasażera to może wyrwać kawał mięcha z ręki, a u mnie to jeszcze kawał mięcha z łydki  | 

Cytat: 

Nie taka wielka "żaba" jak na filmie poniżej, ale mały podnośnik słupkowy. Choć ogólna zasada jest taka sama. Sprawdzone doświadczalnie na poprzednim moto... :Thumbs_Up:  | 

Mam nawet taki, został mi się po T4R i stoi to wykorzystam, ale na wycieczkę go ze sobą nie zabiorę, co w takim przypadku? Przesuwamy motocykl znacząc ślad na asfalcie? 
	 | 

Stawiasz na kosie, przechylasz na siebie i jazda. 
	 | 

Idąc tropem Bukowskiego, łańcucha się nie smaruje. 
	 | 

czemu mialoby się nie smarować? 
	olejarke co prawda wywaliłem jeszcze w starej RD07, ale łańcuch smaruje. chociaz tak na 100% to nie jestem przekonany, że trzeba. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka  | 

Jak kogoś nie stać na centralkę to musi kupić olejarkę :D :haha2: 
	 | 

w CRF też można stawiać na centralce bez wysiłku ale trzeba ją skrócić tak aby tylne koło po postawieniu na centralce było max 2cm nad gruntem. 
	 | 

Ja w zasadzie przestałem smarować łańcuch. Robię to tylko po myciu lub mocnym deszczu, żeby nie hałasował i nie rdzewiał. Pierwszy w NAT przejechał chyba 20-30 kkm. Nie pamiętam dokładnie. Drugi nie wiem bo sprzedałem jak miał kilkanaście. Teraz w 690 psiknąłem łańcuch może ze 3 razy, a ma 8 kkm i wygląda i działa jak nowy, a lekko nie ma. 
	Do smarowanego więcej syfu się klei. Ergo - jeśli zakładać centralkę to z pewnością nie z powodu smarowania łańcucha. Szczególnie, że w NAT lubiła hałasować na nierównościach. Może w 1100 poprawili. A zapytam posiadaczy NNAT - większych problemów nie macie 😀? Wiem, że jeszcze trochę tryb zimowy obowiązuje, ale żeby tylko o kufrach i centralkach? To przeczy tezie o globalnym ociepleniu - zima na całego 😀.  | 

Nie no było o lekkim ściąganiu już ale okazało się, że to nie tylko 1100 dotyczy. Chyba za wcześnie i za mało na razie tego jeździ aby były jakieś interesujące problemy. 
	 | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:02. |