![]()  | 

Cytat: 

Muszę pomyśleć o czymś podobnym, ale coś co łatwiej się podda w razie niezbyt poważnego dzwona i nie wyrwie stelaża zegarów. Np. płaskowniki z alu z otworami typu fasolka.  | 

1 Załącznik(ów) 

Załącznik 120740 
	Kto da więcej.  | 

śmiem twierdzić iż żadne gmole dostępne na rynku nie spełniają swojej funkcji bo zawsze coś się pognie ... mocowania w ramie nie mogą być sztywno połączone z orurowaniem i to jest klucz do gmoli idealnych.  Połączenie powinno być elastyczne np. zatopione w gumie ale w sposób który uniemożliwi wyrwanie tych elementów a tylko amortyzację połączenia i byłoby pozamiatane bo każda wywrotka parkgingowa byłaby totalnie bez kolizyjna zarówno dla gmoli jak i motocykla a porządniejsze szlify ucierpiałby by tylko gmole ale nigdy rama. 
	 | 

Odświeżam - to jak z tymi gmolami? Zakupiłem niedawno NAT i sie zastanawiam w jakie gmole ją ubrac. Z tego co widzę to heeda faktycznie lepiej unikać? 
	 | 

Sw motech albo OM środkowe nic więcej nie potrzeba. 
	 | 

Potwierdzam. Mam outback motortek środkowe. Latem miałem nieprzyjemność przetestować. Ślizg kilkadziesiąt metrów po mokrym asfalcie. Uszkodzenia: przytarty gmol,  aluminiowy handbar i wzmocnienie podnóżka. Gmol prysnąłem czarnym spreyem i dalej używam. 
	 | 

Dzięki wielkie za info, myślę, ze faktycznie na te OM (podstawowe) się zdecyduje. 
	 | 

Cytat: 

| 

Na prawą.  
	Aha, jeszcze kierownica się wygięła. Po powrocie wymieniłem na używkę.  | 

Cytat: 

Edit: poprzedni post usunąłem - nie były moje fotki.  | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:09. |